SENIOREN.

Trainingen.

Touwtrek vereniging Heure heeft op dit moment 20 actieve seniorleden. Heure traint vanaf januari op de donderdagavond van 20.30 uur tot 22.30 uur bij het clubgebouw aan de Palsenborgweg 2 te Borculo. Vanaf maart tot half september traint men twee maal per week, donderdag-en dinsdagavond. Bij aanvang van het seizoen bestaan de trainingen voor een groot deel uit conditie- en krachttraining en een kleiner deel touwtraining. Naarmate het seizoen vorderd word de conditietraining minder en de touwtrainingen opgevoerd. Vanaf half september tot half oktober word er op de donderdagavond afgetraind en blijft er voor de liefhebbers nog de mogelijkheid om door te trainen. De trainingen staan onder leiding van H.Bokdam en G.Boerstoel. Mocht u belangstelling hebben, neem dan contact op met het bestuur (zie adressen), of kom gerust een keer vrijblijvend kijken.

Competitie gewest Oost 2003.

Heure heeft met drie teams deelgenomen aan deze competitie, die ging over acht toernooien. Op elk toernooi trekken alle teams een wedstrijd, die bestaat uit twee trekbeurten, tegen elkaar. Bij winst krijgt men drie punten, bij verlies 0 punten en bij een gelijk spel 1 punt. Het 680 kg. team, 8 personen niet zwaarder dan 680 kg., kende een moeizame start, maar naarmate het seizoen vorderde werden de prestaties beter, wat resulteerde in een eerste plaats met 211 punten. Aan deze klasse namen 11 teams deel. Het 640 kg.team kon het hele seizoen niet van O.K.I.A. winnen, wat resulteerde in een tweede plaats met 123 punten. Deze twee teams ondervonden weinig tegenstand van de overige 5 teams. Het 720 kg. team wist met wisselende resultaten toch nog een eerste plaats te behalen met 133 punten. Deze klasse bestond uit 8 teams.

Nederlandse Kampioenschappen 2003.

Op 22 juni werden de Nederlandse Kampioenschappen in de 640 kg., 720 kg. en de jeugd 560 kg. gehouden in Eerbeek. Heure deed in beide senioren klassen mee. In de 640 kg. klasse waren slechts 4 deelnemers, besloten werd dan ook om een dubbele poule te trekken en geen kruisfinales te houden. Heure deed er alles aan om de favoriet OKIA van die eerste plek af te houden, maar helaas lukte dit niet. Toch niet ontevreden kregen wij de zilveren medaille omgehangen. Dan de 720 kg. klasse, die zag er heel anders uit met maar liefst 10 deelnemers. Het was echter zaak om bij de eerste vier te eindigen om door te gaan naar de kruisfinales. De start was slecht met een gelijk spel en een verloren wedstrijd, daarna werd alles gewonnen tot de laatste wedstrijd tegen Jagersrust, deze werd verloren. Dit was niet meer van belang omdat we al geplaatst waren. De halve finale werd gewonnen, waarna er in de finale, na een felle strijd tegen Jagersrust, verloren werd. Een zwaar bevochten tweede plaats was een feit. Een week later werd het Nederlands Kampioenschap in de klassen 680 kg. en dames 420 kg. gehouden in Holten. In de klasse tot 680 kg. nam Heure met twee teams deel. Aangezien er 14 teams hadden ingeschreven, werden er twee poules van 7 gemaakt.Heure had twee teams voor de 680 kg. ingeschreven, hierdoor heb je in elke poule een team en kun je de opstelling van de teams aanpassen naar de loting. Heure 1 was ingedeeld in poule A bij Jagersrust, Eibergen en Valleitrekkers. Dit waren ook de enige teams waarvan wij verloren, zodat we als vierde eindigden en in de pull-of moesten strijden tegen de nummer vier van poule B, welke we wisten te winnen, dus een zevende plaats. Een goed resultaat in een zware poule. De poule B verliep heel anders. Hier eindigden OKIA en Heure 2 duidelijk als de nummers 1 en 2, en gingen dus over naar de halve finales. De eerste kruisfinale was tussen OKIA en Valleitrekkers, welke door OKIA werd gewonnen. Toen was Heure aan de beurt tegen Jagersrust Heure won beide beurten. Dus de finale OKIA tegen Heure was een feit. In de eerste trekbeurt wist OKIA door zwaar spanning te leggen, langzaam winst te boeken. Na drie meter wist Heure het evenwicht te herstellen en het initiatief over te nemen. Na zeven moeizame meters terug, werd de eerste beurt gewonnen. De tweede trekbeurt verliep beter omdat OKIA in de eerste beurt alles had gegeven. Het Nederlands Kampioenschap was een feit.

Europese Kampioenschappen 2003 te Assen.

Na een goede voorbereiding en goede resultaten in Oost en op de N.K., namen we op donderdag 18 en vrijdag 19 september deel aan de E.K. in Assen. Donderdags werd er de 680 kg. getrokken. Heure had ingeschreven met 2 teams in deze klasse. Er waren acht groepen van elk acht teams en van elke groep gingen de eerste twee door naar de kruisfinales. Heure 2 zat in groep 7, hierin behaalden ze een vierde plaats wat een goede prestatie genoemd mag worden. Heure 1 zat in groep 6. Dit was een zware poule. Na een zware strijd kwamen er drie winnaars met een gelijk aantal punten. Dit waren Congleton, Boley en Heure Aangezien er maar twee door mogen had Heure de pech dat zij een waarschuwing teveel hadden gehad, dus einde. Dit was toch wel een tegenvaller, omdat de twee die doorgingen later op de dag in de kleine finale moesten strijden om de plaatsen drie en vier. Op de vrijdag werd eerst de 720 kg. klasse getrokken, waaraan Heure met een team deel nam.Heure zat in een poule met 10 deelnemers. Door 8 wedstrijden te winnen en 1 maal gelijk, wisten ze zich als eeste te plaatsen in de poule, wat het voordeel heeft dat je dan de tweede uit een andere poule treft. In de kwartfinale werd er vrij gemakkelijk gewonnen van Schutshof, waarna de halve finale volgde tegen Velkonis uit Letland. Deze partij werd verloren. In de kleine finale moest Heure uitkomen tegen Valleitrekkers. Na een moeizaam gewonnen eerste beurt, werd de tweede vlot gewonnen. Een derde plaats op het E.K. was een feit. Daarna was de 640 kg. klasse aan de beurt. Voor deze klasse had Heure ook een team ingeschreven. Ze waren ingedeeld in groep 7 met 7 deelnemers. In de poule werden ze gedeeld eerste met Mosnang uit Zwitserland. In de achste finale moesten ze tegen Felton Eccles, welke werd verloren , dus einde E.K.

Home