JEUGD.

Omdat het aantal jeugdleden nog maar uit 2 personen bestond, werd besloten om in maart 2003, een open dag te houden. Op deze dag waren er verschillende takken van de touwtreksport te zien, zoals gewichttrekken, indoortouwtrekken op rubbermatten en outdoor op het grasveld. De belangstelling op deze dag was niet overweldigend, maar leverde toch enkele nieuwe leden op. Door het enthousiasme van deze leden, die weer vriendjes mee brachten, werd de groep al snel uitgebreid tot 17 leden, waarvan er momenteel nog 14 actief zijn. Deze leden hebben in 2003 met twee teams deelgenomen aan de competitie in gewest Oost, waar het eerste team een derde plaats behaalde. Een van onze jeugdleden heeft bij de Nederlandse Kampioenschappen meegedaan bij ttv. Eibergen en is Nederlands Kampioen geworden. Verder werd er door drie leden deelgenomen aan het GENSB toernooi in augustus in Duisburg te Duitsland. Dit internationaal toernooi is destijds opgezet om jeugdleden de kans te geven om internationale wedstrijden te trekken omdat dit op het E.K. of W.K. niet mogelijk is. Tot slot was er nog het jeugdweekend in oktober te Ommen, waar alle jeugdleden aanwezig waren. Dit is een sportief weekend met een gezellige avond om het seizoen af te sluiten.

Trainingen.

De trainingen worden gehouden op donderdagavond van 19.30 uur tot 20.30 uur bij het clubgebouw aan de Palsenborgweg 2 te Borculo. De trainingen worden verzorgd door Albert Weenk. De trainingen bestaan uit een warming up, touwtrekken en een coolingdown. Men is jeugdlid vanaf 8 jaar tot en met het jaar dat men 20 jaar word en het eerste jaar hoeft men geen contributie te betalen. Grote voordelen van het touwtrekken zijn dat de wedstrijden op de zondagmorgen zijn, de blessuregevoeligheid minimaal is omdat er geen lichamelijk contact plaats vind, men niet alle zondagen weg hoeft en het een echte team sport is.

Inlichtingen.

Voor inlichtingen kan men terecht bij het bestuur, zie adressen, of kom gerust eens langs op een training bij het clubgebouw om te kijken of een keer mee te doen. Ook de ouders zijn welkom.

Johan Janssen Bokaal.

Deze prijs is in 1987 ingesteld als stimulerings prijs voor verenigingen met nieuwe jeugdteams. De jeugdcommissie bekijkt elk jaar wie hier voor in aanmerking komen. Omdat Heure al enkele jaren geen jeugdteam meer had, werd in 2003 besloten om een open dag te houden om zodoende jeugdleden te werven. Dit resulteerde erin dat ttv Heure in 2004 met twee jeugdteams in de jeugdklasse B kon deelnemen. Dit was voor de jeugdcommissie voldoende redenen om deze Bokaal voor het eerst in de geschiedenis van onze vereniging toe te kennen aan bovenstaande jeugdleden. Hopelijk is dit toch de stimulering om met elkaar nog jaren verder te gaan en de prestaties te verbeteren.

Competitie gewest Oost 2004.

Heure nam dit jaar met twee teams deel aan de jeugdcompetitie in de Jeugd B klasse. Na een zeer goede eerste helft van de competitie werd er in de tweede helft van de competitie wat minder gepresteerd. Toch werd er met het eerste team nog een tweede plaats, en met het tweede team een achste plaats behaald. Al met al een goede prestatie voor deze jonge en onervaren groep.

GENSB toernooi Engeland.

Vrijdag 27 augustus. Vertrek 9.00 uur vanuit Holten. Het is ongeveer 15.00 uur als we aankomen in Calais, Frankrijk. Een uurtje later bevinden we ons op de boot, die ons in een uur naar het eiland brengt, dat zich Groot Brittannië noemt. Het weer op zee is nogal onrustig, en zo ook de boot. Je merkt dat hij aardig heen en weer schommelt. De  één kan hier iets beter tegen dan de ander. Sommigen zijn dan ook blij dat ze, om precies dezelfde tijd als dat ze vertrokken zijn (tijdverschil) aanleggen in Dover. Van hieruit is het nog een half uurtje rijden (aan de linkerkant van de weg) naar Canterbury. Het hele spektakel speelt zich dit weekend af op het terrein van de universiteit van Kent. We overnachten op het terrein in rijtjeshuizen met alleen 5 slaapkamers, 1 badkamer en een keuken. Voor degenen die zich er nog niets bij kunnen voorstellen: Denk aan een CenterParks-huisje met IKEA-interieur. Eenvoudig doch degelijk dus. Na het betrekken van onze tijdelijke woningen is het tijd om te gaan proefwegen. Na enige tijd is het duidelijk wat de opstelling voor de dag erna zal worden, en kan er gegeten worden.De rest van de avond wordt besteed aan tactiekbesprekingen en veel ouwehoeren. We gaan om een uur of twaalf maar eens naar bed, omdat we er morgen om zes uur weer naast moeten staan.

 Zaterdag 28 augustus. De dag begint  vroeg. Om 7.00 uur staat Heure bij de weegschaal. Na het wegen, alles gaat in één keer goed, kunnen we van een Engels ontbijt gaan genieten. Toch wel apart, als je gewend bent om ’s morgens alleen een bakkie koffie te drinken en een snee droog brood naar binnen te schuiven. De meesten laten zich de scrambled eggs, sausages en andere lekkernijen goed smaken.

Om 10.00 uur, na de openingsceremonie (rondje over het veld), beginnen de wedstrijden. Heure zit, zo blijkt later, in een zware poule, met 6 andere ploegen, uit Zweden, Engeland, Zwitserland (de uiteindelijke nr. 2), België en Duitsland. De eerste wedstrijd. Aan de andere kant van het touw staat een Zwitserse ploeg ons bloedfanatiek aan te kijken, hun haren geverfd in de nationale kleuren, rood en wit. Bij de start wordt door beide ploegen fanatiek strijd geleverd. Al snel blijkt echter dat de Zwitsers een maat te groot zijn voor Heure. De eerste beurt wordt helaas verloren. Ook de tweede beurt gaat naar de Zwitsers, al biedt Heure nu iets meer weerstand. De tweede wedstrijd gaat tegen Deal, Engeland. Beide trekbeurten worden vrij eenvoudig gewonnen. Men begint nu in vorm te raken. Het Mixed Team is de derde ploeg die Heure treft. Deze ploeg bestaat uit spelers van diverse landen, die voor de gelegenheid een combiploeg vormen. Deze ploeg is ondanks het feit dat de spelers nog nooit samen aan het touw hebben gestaan, nog vrij sterk. De eerste trekbeurt is een zware, maar uiteindelijk trekt Heure aan het langste eind. De tweede beurt laten we ons teveel verrassen bij de start, zodat deze gewonnen wordt door het Mixed Team. Daarna ontmoeten we onze grote vrienden van de Berketrekkers, door een aantal jeugdleden ook wel “Berggeiten” genoemd. Deze Belgen hebben tijdens het internationaal toernooi in Muiden ook al tegenover ons gestaan. Ze rukten toen zo hard, dat menig speler er nu nog rugklachten van heeft!. Heure is nu dus voorbereid. Nu blijkt echter dat Berketrekkers hun grootste “geiten” in de stal hebben laten staan. De wedstrijd eindigt in een gelijkspel, waar Heure erg content mee is. De laatste wedstrijd tegen het Duitse Kolmarsreute wordt helaas verloren. De goede rekenaars onder u hebben al berekend dat Heure in totaal 5 punten behaalt. Helaas ging het bij ons niet altijd volgens het boekje, wat resulteerde in een 3-tal waarschuwingen. Hierdoor moet Heure de Berketrekkers en het Mixed Team toch voor laten gaan, hoewel deze hetzelfde aantal punten haalden.

’s Avonds na het diner wordt er een feest georganiseerd, waar gelegenheid om een beetje ontspanning te zoeken. Zondagmorgen 29 augustus terug naar huis.

HOME