ACTUEEL

Heure Nederlands Kampioen 2009 in de 720 Kg. klasse.

ttv Heure heeft op zaterdag 20 juni 2009 in Dalerpeel het Nederlandse Kampioenschap in de klasse 720 kg. behaald. Met gastspeler G.Jansen werden wij na moeizame wedstrijden, toch nog derde in de poule. Na de loting moesten wij in de halve finale tegen de Valleitrekkers. Na een harde strijd werd de eerste trekbeurt gewonnen. De tweede werd relatief makkelijk gewonnen dus door naar de finale. Hier moesten wij het opnemen tegen de Veenseboys. De eerste beurt werd kansloos verloren. De tweede beurt moest dus gewonnen worden. Er werd besloten om er dan maar hard in te gaan en zien waar het schip strand. Hier bleek achteraf dat de tegenstander toch meer geleden had dan we dachten, dus deze werd gewonnen. Er moest dus een derde en beslissende beurt getrokken worden. Na de toss, die verloren werd (hoe is dit mogelijk???) moesten wij het uitvechten op de slechtere kant. Weer hard erin, weer aan de winnende hand, toch halfweg een moeilijk moment doordat het tot staan kwam en de tegenstander weer iets terug haalde. Na een laatste inspanning kwam de "trein "weer moeizaam op gang en werd de winst toch nog behaald. Bij deze willen we Gerben Jansen bedanken voor zijn medewerking.

Huldiging gemeente Berkelland.

Op donderdag 5 februari 2009 was er weer de jaarlijkse huldiging van de kampioenen in de gemeente Berkelland. Op deze avond werd ttv Heure gehuldigd voor de prestaties in de klassen Heren 600 kg., Heren 640 Kg., Heren 720 kg. en Heren 6-tallen 540 kg. op de Nederlandse Kampioenschappen 2008.

Scholentoernooi 2009.

Op zondag 1 februari organiseerde ttv Heure weer haar jaarlijkse scholentoernooi in het Onderschoer te Barchem. Met een deelname van totaal 12 teams ( 7 teams groep 5/6 en 5 teams groep 7/8). Na een korte warming up werd er gestart met de wedstrijden. In groep 5/6 werd hard gestreden om de eerste plaatsen. De Barchschole twee leek gemakkelijk de winst te pakken, maar verloren op het laatst toch nog twee punten, waardoor ze nipt eerste werden met 16 punten, gevolgd door de trekdroppers(st. Josephschool) met 15 punten en de Kiezel en Kei werden met 12 punten derde. In groep 7/8 was al gauw duidelijk dat de strijd ging tussen Branink 3 en de Kiezel en Kei. Nadat alle wedstrijden waren afgewerkt bleek dat deze twee teams gelijk geeindigd waren met 10 punten en een beslissingswedstrijd noodzakelijk was voor de eerste plaats. Na een harde en eerlijke strijd was Branink 3 de gelukkige winnaar. Derde werd de Barchschole met 6 punten. De eerste drie teams van beide klassen mogen op 1 maart deelnemen aan het regionale scholentoernooi te Beltrum. Kijk ook even onder uitslagen en foto's. Tot slot willen wij iedereen bedanken die heeft deelgenomen en heeft geholpen om de kinderen een leuke en sportieve middag te bezorgen.

 

Kraamvisite bij Bė en Christien

 Op zondag 10 augustus 2008 waren we uitgenodigd om bij hen de kindjes te komen bekijken. Nadat dochter Britt was geboren waren we er nog niet geweest, ondertussen zijn er alweer twee dames bijgekomen, nl. Sophie en Lynn. Be kan z’n geluk niet op met al die vrouwen straks. Het bleek dat we niet de enigen waren, daarom kwam de tent van Heure aardig van pas en met nog een paar andere aanpassingen konden we met z’n allen mooi buiten blijven. Da’s wel net zo handig met schoonmaken wat’Ūe Christien ? Alle vrienden, collega’s en touwtrekkers hadden wel honger maar vooral dorst. Na een tijdje werd dan ook de bekende kinderwagen tevoorschijn getoverd met een grote Krentenwegge erin. Voorzitter Geert sprak een woordje en overhandigde een enveloppe met inhoud. Daarna ging de pan op het vuur en werd er met verve gebakken. We hebben een gezellige middag gehad, veel geluk met jullie allen en bedankt voor het lekkere eten !

 Zondag 30 november 2008 waren we te gast bij Gerjan en Maaike Breukers.

Zij hebben er een paar jaar over gedaan om hun huis te (ver)bouwen, nu mochten we er een kijkje komen nemen en gelijk dochtertje Roos bewonderen. Het namenbord op de kinderwagen raakt zo langzamerhand overvol daarom is de zijkant ook al volgeschreven. Nou ja, vol, er kunnen er nog wel een paar bij jongens !......... Rolf vond het huis net een kasteeltje terwijl Maaike van mening was dat hij juist zijn auto bij hun voordeur moest parkeren, “die bak past beter bij ons huis”. Het werd een gezellige middag en ook de patatjes smaakten opperbest, de traditionele krentenwegge mogen jullie zelf nuttigen. We wensen Gerjan en Maaike dan ook veel plezier en geluk in hun nieuwe “stulpje” en dat Roos voorspoedig opgroeit.( zo te zien lukt dat aardig)

 

GEBOREN

Wij feliciteren ook Arjan en Anouk Tragter met de geboorte van dochter  Minke op 25 oktober.Arjan heeft een aantal jaren actief bij ons touwgetrokken maar is nu een echte “survival”man. Daarnaast nu dus ook papa, we wensen hem en Anouk veel geluk met die kleine meid en dat ze voorspoedig mag opgroeien.

Opening van het verbouwde clubgebouw ttv Heure.

Op zondag 16 oktober heeft ttv Heure een gezellige dag georganiseerd voor leden, donateurs en vrijwilligers die hebben meegewerkt bij de verbouw/nieuwbouw van de accomodatie en/of hun medewerking hebben verleend bij de organisatie van het Internationale Toernooi ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan. Om 11.00 uur was er ontvangst met koffie, waarna om 12.00 uur het officiŽle gedeelte begon met het bedanken van alle mensen die eraan hebben bijgedragen dat het Internationale Toernooi succesvol en vlot is verlopen. Dit werd gedaan door de voorzitter van Stichting TouwTrek Evenementen Heure, dhr. B.Langeler. Hierna nam dhr. G.Leusink, voorzitter ttv. Heure, het woord en bedankte iedereen die zijn medewerking had verleend aan de nieuwbouw/verbouw van de accomodatie, o.a. nieuwe toilletten en nieuwe kleed- en douche gelegenheden. Een speciaal dankwoord was er voor de sponsoren, die belangeloos of tegen een geringe vergoeding materiaal en/of mensen hadden geleverd, en voor enkele vrijwilligers die geen lid of donateur waren en die hun medewerking hadden verleend. Als dank hiervoor werd hun een attentie aangeboden. Hierna werd iedereen verzocht om naar buiten te gaan voor de officiŽle opening van het vernieuwde clubgebouw. Dit werd gedaan door dhr. E.Rappard (beheerder clubgebouw) en dhr. J.Schutte (een van de vrijwilligers die er vele uren/dagen mee bezig is geweest). Daarna werd de dag voortgezet onder het genot van een hapje en drankje. Al met al een zeer geslaagde en gezellige dag.

Receptie 50 jaar ttv heure goed bezocht.

De receptie die de touwtrekkers van Heure uit Borculo hielden ter ere van het 50-jarig bestaan van de vereniging werd goed bezocht.Velen kwamen de oudste vereniging van Nederland feliciteren, ook diverse oud-leden waren van de partij, waaronder zelfs enkelen van het oprichtingsbestuur. Oud-voorzitter J.W.Markink haalde herinneringen op uit de beginperiode en huidig voorzitter G.Leusink zette deze avond A.Weenk in het zonnetje als oudste actieve touwtrekker, al ruim 40 jaar aan het touw verdiende wel extra aandacht. Ook de expositie met foto’s en krantenknipsels van 50 jaar touwtrekken vielen in de smaak. Tevens werd het nieuwe zelf ontworpen uitgaanstenue getoond door het bestuur, hiermee kan men zich als vereniging nationaal en internationaal duidelijk laten zien. In de gewestelijke competitie draait men goed, in drie klassen staat Heure aan kop. Deze competitie ligt nu stil, in september worden de resterende twee toernooien gehouden. De vereniging wacht nu nog de Nederlandse Kampioenschappen en de selectiewedstrijden voor deelname aan de Europese Kampioenschappen in ItaliŽ, voordat in augustus het grote internationale jubileumtoernooi van start gaat.

Home